Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επικαιροποίηση του μητρώου μελών ΣΕΠΔΕΜ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το νέο Δ.Σ. έχει τη διάθεση και τη βούληση να δρομολογηθούν και να επιλυθούν μια σειρά από βασικά ζητήματα του Συλλόγου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών ΠΕ19-20.
Ειδικά σήμερα η λειτουργία του Συλλόγου μας, είναι ένα σημαντικό ζητούμενο μετά τις νέες εξελίξεις που έρχονται, τόσο με το νέο ψηφιακό σχολείο όσο και το νέο ρόλο του καθηγητή πληροφορικής. Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του Συλλόγου μας.

Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι το αυτονόητο. Δηλαδή να εγγραφούμε (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) μαζικά στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δ.Ε. Ν.Μαγνησίας και να επικαιροποιήσουμε ηλεκτρονικά τα στοιχεία μας συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα.

Η συμπλήρωση και αποστολή της συνημμένης φόρμας, λειτουργεί σε δυο επίπεδα: α) Συμπλήρωση φόρμας μέλους και εθελοντή για τα ήδη υπάρχοντα μέλη (επικαιροποίηση μητρώου), β) Συμπλήρωση φόρμας μέλους και εθελοντή από εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) που δεν είχαν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Σύλλογο. Η συμπληρωμένη φόρμα, θα πρέπει να αποσταλεί από όλους άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sepdem@gmail.com. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για τον τρόπο καταβολής της ετήσιας συνδρομής σας.

Έτσι κατακτώντας ζητήματα συμμετοχής, θα μπορέσουμε να επιλύσουμε όλοι μαζί αυτονόητα ζητήματα οργάνωσης και συντονισμένα θα είμαστε σε θέση να εκφράζουμε σαφώς διατυπωμένες
προτάσεις και απόψεις για την επιστήμη, το μάθημα και τον κλάδο μας.

Οι καθηγητές πληροφορικής διαθέτουν μια πολύ υψηλή τεχνογνωσία στην επερχόμενη «κοινωνία της ψηφιακής σύγκλισης» και του νέου ψηφιακού σχολείου όπως αυτό και να διαμορφωθεί. Έτσι θα πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί στις εξελίξεις που τρέχουν με υψηλούς ρυθμούς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ενημερωνόμαστε, να μελετούμε συχνότερα σχετικά κείμενα, να παρακολουθούμε τις παιδαγωγικές, διδακτικές και επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου μας.

Αν ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι μαζί αναπτύσσοντας μια υποτυπώδη συλλογικότητα, θα είμαστε σε θέση ως επιστημονικός και εκπαιδευτικός κλάδος να κερδίσουμε τον σεβασμό και την εγκυρότητα που μας αξίζει.Ορισμένοι από τους άμεσους βασικούς οργανωτικούς στόχους του νέου Δ.Σ. για το επόμενο διάστημα έως την λήξη της σχολικής χρονιάς είναι:

1) Η επικαιροποίηση των μελών του Συλλόγου καθώς και των στοιχείων τους,
2) Η συλλογή δηλώσεων πρόθεσης προσφοράς των μελών του Συλλόγου για μια σειρά ζητημάτων και δράσεων,
3) Η αποκατάσταση επικοινωνίας και παρουσίας του Συλλόγου σε όλους τους θεσμοθετημένους  διοικητικούς και επιστημονικούς φορείς με τους οποίους σχετίζεται,
4) Δημιουργία ενημερωτικής ημερίδας (πιθανόν πρώτο 10ήμερο Μαΐου) που θα αφορά το ρόλο του Πληροφορικού στο νέο σχολείο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΠ – ΕΠΥ – ΕΠΕ,
5) Δημιουργία workshop (τέλος Μαρτίου) για την ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια wikipedia σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ.

Ήδη από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε ο νέος δικτυακός μας τόπος στην διεύθυνση sepdem.freehost.gr. Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό, στο μέλλον μπορεί θα υπάρχει και η δυνατότητα αρθρογραφίας από το front-end ή το back-end. Σε περίπτωση που μέσα στο μήνα εξαντληθεί το bandwidth του ελληνικού web host, ο ίδιος δικτυακός τόπος υπάρχει και στη διεύθυνση sepdem.iblogger.org (δωρεάν web host του εξωτερικού), ο οποίος θα ενημερώνεται. Επίσης από τις αρχές Μαρτίου δημιουργήθηκε το ιστολόγιο του Συλλόγου μας στην διεύθυνση: http://sepdem.blogspot.com/.
Ελπιστούμε σε άμεση ανταπόκριση σας, έτσι ώστε η επιστήμη, το μάθημα και ο κλάδος μας να αποκτήσουν τη φωνή που τους αξίζει.