Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου 30/3/2011

   Αγαπητοί συνάδελφοι,
     με την ευκαιρία υλοποίησης της ημερίδας με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική που διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής, θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι την ίδια ημέρα Τετάρτη 30/3/11 θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της ημερίδας Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου. Παρακαλούμε σ’ αυτή την συνέλευση να παραμείνουν οι συνάδελφοι ΠΕ19-20 που θα προσέλθουν για την διεξαγωγή της ημερίδας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι:

  1. Σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις και τις προτεραιότητες του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη
  2. Σύντομη ενημέρωση μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΚΑΠ από τον Οργανωτικό Γραμματέα Σ.Ε.Π.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Δημήτριο Τσιλογιάννη.
  3. Συζήτηση και έγκριση ψηφίσματος με τις θέσεις του Συλλόγου που αφορά τις εξελίξεις για το νέο Λύκειο και τις θέσεις του κλάδου μας για το μάθημα γενικότερα.

Επίσης πριν και μετά την διάρκεια της ημερίδας όσο και της Γ.Σ. θα μπορούν οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν την νέα αίτηση μέλους – εθελοντή για την επικαιροποίηση του μητρώου μελών του Συλλόγου.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ειδικά αυτή την περίοδο η μαζική συμμετοχή στην ‘Έκτακτη Γενική Συνέλευση  είναι επιτακτική ανάγκη μετά τις νέες εξελίξεις που έρχονται, τόσο στο νέο Λύκειο όσο και σε σχέση με το νέο ρόλο του καθηγητή πληροφορικής στο ψηφιακό σχολείο.
Συνάδελφοι, σαν Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Μαγνησίας θα πρέπει να καταθέσουμε τις απόψεις μας προς κάθε κατεύθυνση ενημερώνοντας τους αντίστοιχους θεσμικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για την αξία της επιστήμης και του μαθήματος της πληροφορικής. Επίσης η ενημέρωση των γονέων της Μαγνησίας σχετικά για την αναγκαιότητα και την αξία του μαθήματος της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί.
      Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συνδιαμορφώσουμε μαζί ένα συγκροτημένο και ουσιαστικό λόγο για τα θέματα που μας αφορούν.

Ελπιστούμε σε άμεση ανταπόκριση σας, έτσι ώστε η επιστήμη, το μάθημα και ο κλάδος μας να αποκτήσουν την φωνή που τους αξίζει.