Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απίστευτο .... δεν μοριοδοτούνται οι καθηγητές Πληροφορικής για Διευθυντές σύμφωνα με νέα διευκρινιστική !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ... οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19-20 δεν μοριοδούνται με 2 μόρια για τις ΤΠΕ - Επίπεδο 1 παρότι οι καθηγητές πληροφορικής υπήρξαν οι δάσκαλοι δηλαδή οι επιμορφωτές των άλλων ειδικοτήτων για το το πρώτο επίπεδο.

Ειδικότερα το θέμα ξεκίνησε όταν  ορισμένα συμβούλια επιλογής Δ/ντων σχολικών μονάδων και ΣΕΚ δεν αποδίδουν τις προβλεπόμενες μονάδες της πιστοποίησης στις Τ.Π.Ε. στους υποψήφιους Δ/ντές των κλάδων Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιλογής τους.

Με ημερομηνία 24/6 κατόπιν πολλών ερωτημάτων, που τέθηκαν από εκπαιδευτικούς  σχετικά με την επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων, το υπ. Παιδείας εξέδωσε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία:


1. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-20 δε μοριοδοτούνται σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, εδάφια ζ και η, του Ν. 3848/2010.

2. Σύμφωνα με τη με αριθμ.45143/Δ2/13-4-2011(Φ.Ε.Κ.582 τ. Β΄/ 13-4-2011) Υπουργική Απόφαση, όπου στις διατάξεις των άρθρων του Ν. 3848/2010 που αφορούν στην αποτίμηση κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης, αναφέρεται η φράση «….θεωρείται ότι τα καθήκοντα ασκήθηκαν στην ίδια θέση….», το υποψήφιο στέλεχος μοριοδοτείται μόνο για μια θέση από τις αναφερόμενες στις σχετικές διατάξεις και κυρίως για εκείνη η οποία αποτιμάται με τον υψηλότερο αριθμό μορίων.
3. Μοριοδοτούνται μόνο οι θέσεις που ορίζονται στο άρθρο 14 του  Ν. 3848/2010. Συνεπώς η θητεία Συντονιστών Εκπαίδευσης σε ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές του εξωτερικού, υπευθύνων τομέων ΣΕΚ, οι θέσεις προέδρων κοινοτήτων (ΟΤΑ) κ.α. δε μοριοδοτούνται.
4. Η θητεία Δ/ντή και Αν. Δ/ντή Ι.Ε.Κ. μοριοδοτείται αντίστοιχα με τη θητεία Δ/ντή Σχολικής Μονάδας Δ/θμιας Εκπ/σης.
5. Πτυχία ΤΕΙ ανεξάρτητου χρόνου κτήσεως θεωρούνται πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης (διατάξεις Ν. 2916/2001, όπως ισχύει σήμερα). Πτυχία ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ ισοτιμιθέντα με ΤΕΙ (Ν. 1865/1989) δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι ακολουθούν την πορεία της ανωτατοποίησης, διότι δε γίνετε καμία αναφορά στη σχετική νομοθεσία.
6. Σχετικά με την άσκηση καθηκόντων σε θέσεις διοίκησης φορέα του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα που αναφέρονται στο άρθρο 14, παρ. 3 εδάφιο β περ. ββ, του Ν. 3848/2010, μοριοδοτούνται μόνο οι θέσεις Προέδρου – Διοικητή και Αντιπροέδρου – Υποδιοικητή.

Σημειώνεται ότι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων, όσον αφορά την προσμέτρηση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, είναι το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο επιλογής.

Μέχρι σήμερα η ΠΕΚΑΠ δηλώνει ότι όλοι οι υποψήφιοι καθηγητές πληροφορικής που έχουν καταθέσει αίτηση θα πρέπει όταν ανακοινωθούν τα μόρια να καταθέσουν ένσταση στο αρμόδιο ΠΥΣΔΕ. Το προτεινόμενο κείμενο ένστασης είναι:


Ένσταση του(/της) ____________________________________, εκπαιδευτικού, κλάδου Πληροφορικής ΠΕ19 (ή ΠΕ20), υποψηφίου Δ/ντη σχολικής μονάδας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ.Α’/19-5-2010) σε συνδυασμό με τα στοιχεία των περιπτώσεων ζ’ και η’ της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του ιδίου νόμου στην αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, η πιστοποιημένη επιμόρφωση στις Τ.Π.Ε. επιπέδου-1 αποτιμάται με 2 μονάδες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την παράγραφο «Ρύθμιση θεμάτων μοριοδότησης» της με αρ.πρωτ. 45143/ Δ2/13-4-2011 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 582 τ.Β'/13-4-2011) με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών και Υποδιευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», για την πιστοποίηση επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. υποβάλλονται και μοριοδοτούνται βεβαιώσεις πιστοποίησης, οι οποίες ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.

Στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ (προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εκδίδονται σύμφωνα με το Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 347/2003, 44/2005, 116/2006 και 146/2007 ) ως τρόποι απόδειξης χειρισμού Η/Υ ορίζονται εκτός των άλλων και τίτλοι σπουδών, τριτοβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ καθώς και τίτλοι σπουδών, βασικοί ή/και μεταπτυχιακοί, πανεπιστημιακής ή/ και τεχνολογικής εκπαίδευσης, από την αναλυτική βαθμολογία των οποίων προκύπτει ότι οι υποψήφιοι έχουν παρακολουθήσει τέσσερα, τουλάχιστον, μαθήματα, υποχρεωτικά ή κατ’ επιλογή, Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης που κατέχουν κάποιον από τους προαναφερόμενους τίτλους θεωρείται ότι έχουν πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες (γνώσεις και δεξιότητες στις Τ.Π.Ε.)

Σημειώνεται ότι πουθενά στο νόμο 3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ.Α’/19-5-2010) δεν αναφέρεται ότι δεν μοριοδοτείται η πιστοποίηση στις Τ.Π.Ε. που προκύπτει από τίτλο που απετέλεσε προσόν διορισμού όπως συμβαίνει για τα μόρια που αποδίδονται στην περίπτωση της ξένης γλώσσας (περίπτωση ι’ του άρθρου 2) και γιαυτό το λόγο τα 2 μόρια για τις νέες τεχνολογίες αποδόθηκαν πέρσι σε όλους του υποψήφιους για τη θέση Δ/ντη Εκπαίδευσης εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αιτούμαι να μου αποδοθούν τα 2 μόρια του ως άνω κριτηρίου, αφού συνάγεται ότι ως υποψήφιος(/α) εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ19 (ή ΠΕ20) για τη θέση Δ/ντού σχολικής μονάδας τα δικαιούμαι και η μη απόδοσή τους θεωρείται παράτυπη.

Ημερομηνία/Υπογραφή


Επίσης η ΠΕΚΑΠ με ανακοίνωση της στις 23/6 αναφέρει:

Παράνομη η μη απόδοση των μορίων επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.
Μετά από σχετικές καταγγελίες καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα συμβούλια επιλογής Δ/ντων σχολικών μονάδων και ΣΕΚ δεν αποδίδουν τις προβλεπόμενες μονάδες της πιστοποίησης στις Τ.Π.Ε. στους υποψήφιους Δ/ντές των κλάδων Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιλογής τους.
Συγκεκριμένα δεν αποδίδονται:

Α) οι 2 μονάδες της πιστοποιημένης επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1.

Β) Οι 3 μονάδες της πιστοποιημένης επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 2.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
  • Καλεί τα μέλη των συμβουλίων επιλογής, ιδιαίτερα τους αιρετούς του κλάδου, να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να αποδώσουν τα σχετικά μόρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19-ΠΕ20.
  • Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους που θίγονται, σε πρώτη φάση να καταθέσουν τη σχετική ένσταση που έχει συντάξει o νομικός σύμβουλος της Π.Ε.ΚΑ.Π., και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένο να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια για την απόδοση της Δικαιοσύνης και τον καταλογισμό ευθυνών σε κάθε αρμόδιο που παραβιάζει συνειδητά τις αρχές του δικαίου και νόμους του κράτους