Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα σχολική χρονιά και προγραμματισμός για την περίοδο 2011-12


Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δ.Ε. Ν.Μαγνησίας σας εύχεται καλή σχολική χρονιά και δύναμη για το νέο σχολικό έτος 2011-12.

Το Δ.Σ του συλλόγου κατά την πρώτη σύγκλιση σε διοικητικό συμβούλιο συζήτησε:

α) τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την πιλοτική εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο καθώς και το νέο πρόγραμμα σπουδών Δημοτικού και Γυμνασίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης & Θρησκευμάτων (http://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps.php).

β) τα προβλήματα που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι με συμπλήρωση ωραρίου και τις εξωδιδακτικές εργασίες καθώς και το νέα απόφαση για τον ορισμό των υπευθύνων εργαστηρίων που απαλλάσσονται από εξωδιδακτικές δραστηριότητες (http://pekap.blogspot.com/)

γ) τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης του Συλλόγου το επόμενο διάστημα,

δ) την αναθεώρηση του καταστατικού του Συλλόγου μετά από διαβούλευση και προτάσεις των συναδέλφων,

ε) την οργάνωση αυτοχρηματοδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ειδικευμένα θέματα (π.χ. joomla κ.ά).

Επίσης κατά την συνεδρίαση του Συλλόγου τέθηκαν ζητήματα επικαιροποίησης του υλικού της ιστοσελίδας όπως και ζητήματα διαδικαστικά (συνδρομές μελών – εγγραφές).

Για κάθε ενημέρωση, ερωτήματα ή ζητήματα που θεωρείτε ότι πρέπει να συζητηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις Δ.Σ. ή σε Γενική Συνέλευση μπορείτε να αποστέλλετε e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου (sepdem@gmail.com). Επίσης καλό είναι να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου (http://www.sepdem.gr) ή από το ιστολόγιο του Συλλόγου (http://sepdem.blogspot.com) τα οποία ανανεώνουν το περιεχόμενο τους αρκετά συχνά.