Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

CIE2011 - Πρακτικά εργασιών "Η Πληρ/κή στην εκπ/ση"

Οι εργασίες του 3rd Conference on Informatics in Education - Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με επιτυχία την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011. Το Συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ, οργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών-ΕΠΥ και εστιάστηκε στην Πληροφορική και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
Το παρακολούθησαν περίπου τριακόσιοι σύνεδροι από το χώρο της Πληροφορικής και των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, καλύπτοντας όλο το φάσμα της τυπικής εκπαίδευσης και όλων των επιπέδων σπουδών, προερχόμενοι από διαφορετικές πόλεις. Διοργανώθηκαν επτά Εργαστήρια (workshops) με ειδικά καινοτόμα και υψηλού επιστημονικού επιπέδου θέματα, ενώ υπήρξαν αντίστοιχες τεχνικές ομιλίες. Αυτά σε μια στόχευση για ένα συνέδριο, που σαφώς καλύπτει αλλά και ξεπερνά τη σχολική Πληροφορική και την υποστήριξη όλων των μαθημάτων με τις ΤΠΕ, ενώ προσφέρει στο σύνεδρο και ειδικά θέματα και γνώσεις πέραν αυτών που συχνά συναντά.

Οι οργανωτές του Συνεδρίου ευχαριστούν τους συγγραφείς των άρθρων, όσους το παρακολούθησαν, το ΥΠΔΜΘ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την όλη παροχή και υποστήριξη, την επιτροπή των κριτών, όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, τους οργανωτές των εργαστηρίων και την ένωση HEL.L.U.G καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην διενέργεια ενός Συνεδρίου με πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής.
Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο περιελήφθησαν στα πρακτικά που βρίσκονται τόσο σε έντυπη μορφή με τόμο 770 σελίδων όσο και ηλεκτρονική. Η παραλαβή του τόμου από τους δικαιούχους γίνεται για τους εκτός Αττικής μέσω ταχυδρομικής αποστολής από τη Γραμματεία της ΕΠΥ (www.epy.gr ), ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να παραλάβουν τον τόμο από τον εκδοτικό οίκο (Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Στουρνάρη 49Α, Αθήνα, Τηλ.: 210-38 45 594, www.newtech-publications.gr ). Τα πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκονται εδώ (18MB)
Η οργανωτική επιτροπή σας καλεί στο επόμενο 4rd Conference on Informatics in Education (CIE 2012) - Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση που θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον Οκτώβριο 2012, παράλληλα με το 16th Panhellenic Conference on Informatics (PCI 2012).