Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΕΚΑΠ: ΠΕ20 & Προκήρυξη Σχολικών Συμβούλων

Πηγή: http://pekap.blogspot.com/

Ακολουθεί μήνυμα συναδέλφου το οποίο και αναδημοσιεύουμε με τη συγκατάθεσή του. Σχετικά με την τελευταία παράγραφο, όποιος συνάδελφος επιθυμεί να κινηθούμε νομικά, να το γνωστοποιήσει με τα στοιχεία του στο e-mail της ΠΕΚΑΠ:

Επικοινωνώ ξανά μαζί σας ως συνέχεια του ζητήματος που αφορά την εξαίρεση του κλάδου ΠΕ20 από τη διαδικασία των σχολικών συμβούλων. Είναι προφανές σε όλους μας πως η εν λόγω κατηγοριοποίηση είναι άδικη όταν η ανάθεση των μαθημάτων και στους δύο κλάδους, ΠΕ19 και ΠΕ20, είναι κοινή.
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (δηλαδή η ένωση των καθηγητών ΠΕ19 και ΠΕ20) εδώ και ένα χρόνο με πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας ζήτησε να γίνει άρση της αδικίας και να ενταχθεί ο κλάδος ΠΕ20 στις διαδικασίες επιλογής των σχολικών συμβούλων, τελικά το υπουργείο δεν την έλαβε υπόψη.
Επίσης, η ΟΛΜΕ με έγγραφο που έστειλε στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου και στην Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου στις 1/3/2011 ζητά να προχωρήσει το υπουργείο σε έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης συμπεριλαμβάνοντας και τον κλάδο ΠΕ20, τελικά το υπουργείο δεν την έλαβε υπόψη.
Τα παραπάνω δείχνουν κακόβουλες σκοπιμότητες εις βάρους του κλάδου ΠΕ20 και αυτομάτως τον τοποθετούν σε δεύτερη κατηγορία. Προσωπικά επιθυμώ η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη για την πλήρη και νόμιμη διευθέτησή της. Σας παρακαλώ γνωστοποιήστε το στην ένωση μας ώστε άλλοι συνάδελφοι που επιθυμούν το ίδιο να κινηθούμε ομαδικά